Ocak 2025 - Bülten

AWARE PROJESİ BÜLTENİ  

Ocak 2025Sayı: 10awareproject.com.tr

Küresel Su Ortaklığı 2024'te Su Yönetimi Konusunda Elde Ettiği Gelişmelere Yönelik Bir Rapor Yayımladı

Küresel Su Ortaklığı (GWP)’nın 2024 yılında farklı çalışma alanlarındaki ve coğrafi bölgelerdeki faaliyetlerinin sonuçlarını ele alan raporda, hedeflere ulaşma durumu ve maliyetler hakkında bilgi veriliyor.

Ayrıca, su yönetimi alanındaki en güncel gelişmelere ve gelecekteki önceliklere ışık tutuluyor. Raporda, GWP tarafından sağlanan fonların yanı sıra bölgesel ve ülke su ortaklıkları tarafından ayrı ayrı veya ortaklaşa sağlanan fonlarla elde edilen sonuçlar da aktarılıyor.

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Su ve İklim Değişikliği Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular

İklim değişikliği, su temini ve su kaynaklarının yönetimini doğrudan etkilerken, su kaynaklarının iklim değişikliğiyle mücadelede nasıl uyarlanacağı, bu sürecin verimli olabilmesi için büyük önem taşıyor. Ayrıca, enerji üretimi ile su arasındaki ilişki, sürdürülebilir bir gelecek için de belirleyici bir faktördür.

UN Water iklim değişikliği, enerji üretimi, atık su, doğal kaynaklar gibi pek çok konunun kesişim noktalarında ortaya çıkan sorular hakkında faydalı cevaplar sunuyor.

Sürdürülebilir su yönetimi, aşırı hava olayları, iklim değişikliği ve suyun ilişkisi, enerji üretiminde suyun rolü gibi pek çok alanda suya dair akıllarda beliren sorulara verilen yanıtları incelemek için tıklayın.

     

"İklim Azaltımı İçin Su" Konulu Bir Rapor Yayımlandı!

Birleşmiş Milletler Su Örgütü (UN-Water) tarafından hazırlanan analitik rapor, temiz enerjiye geçiş ve atmosferden karbondioksit giderimi gibi iklim azaltım önlemlerinin suya olan bağımlılığını ele alıyor.

Su kaynaklarının etkin yönetiminin, sürdürülebilir ve etkili iklim çözümleri için hayati öneme sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca, su mevcudiyetinin, hangi iklim azaltım önlemlerinin nerede ve nasıl uygulanacağını etkileyebileceği vurgulanıyor.

Raporda ülkelerin, Ulusal Katkı Beyanlarını (NDC'ler) gözden geçirirken, Su ve Sanitasyon ile ilgili Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6 (SKH 6) ile uyumlu planlama yapmaları gibi öneriler de bulunuyor.

Raporu incelemek için tıklayın.

 

Bu internet sitesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçeriğinden yalnızca İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Su Politikaları Derneği sorumludur. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtıyor olarak yorumlanamaz.

Aware Hesabınıza Giriş Yapın